kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Tuesday, December 27, 2011

Jalan-Jalan JJBM Sempena Xmas

|
Sabtu lepas, kuar g JJBM. Sesaje jek ngikut fifi nak beli barang. Dengan anak sedara aku sekali, Ira nak beli peralatan kembali ke sekolah katanya. Maka, ayuhhhhh.. moh le kiter..


Mr e tak ikut, sebab dia ade hal belah familynya. Aku pulak tak dapat join mr e atas sebab-sebab yang tertentu.


Fuhhhhh.. punya la ramaiiii oranggggg.. Festive season kannnn.. Sale YES lak tuh.. Berpusu-pusu la orang ke shopping mall. Aku pun ape kurangggg nyaaa.. ahahaha :D


Paling lawooo deko pokok krismas nya.. Meletopppp!! Buat kami semua tak tahan nak bergambar kat situ gak.. eheh




Posinggg cam iyeiye aje... kuikuikui


Edit-edit gamba ni nampak gumuks lak aku.. haihh takshukeeee =p


Lawooooo kan? Putih+biru.. Dah lawo, blingbling ngan bebola dia lak tuh


Tak lama pun kat situ. Tak tahan la haihhhhh berpusu-pusu ngan ramai orang. Lagipun takut Aisy meragam. Babah nye takde kalau dia meragam susah. So dah belibeli kitorang pun balik..


Ok itu aje. Tata


p/s : btw, ari ni besday aku.. cepat wishhhhhhhhhh :D




mrs e
Friday, December 23, 2011

Dear Hubby;

|
Happy Birthday!!!

Lagu untuk abang,


'Cause I'm your lady
And you are my man
Whenever you reach for me
I'll do all that I can



Ayang dan Aisy sentiasa mendoakan kesejahteraan, kesihatan tubuh badan, keberkatan dan kemurahan rezeki untuk abang. Segala yang baik dan positif hanya untuk abang. Semoga dengan kehadiran Aisy pada ulangtahun hari kelahiran abang kali ini lebih memberi seribu makna untuk kita sekeluarga. :))


Aisy n mama sayang babah sangat-sangat *pelukketatketat*



~mOmma & Aisy~
Thursday, December 22, 2011

Fav Spot

|
Tempat lepak kegemaran dua beranak



atas tilam, depan TV!


;)




mrs e

Love You More Than Words

|
Di keheningan malam ini, aku sedikit emosi
Biarlah aku luahkan rasa kecintaan seorang mama terhadap anak kesayanganku Hafiy Aisy Nufail ini di blog


Aisy
Mama sayang kamu sangat-sangat
Seluruh jiwa dan raga mama dan dari sepenuh pelusuk hati
Hanya ada kamu


Kamulah harta yang paling tidak ternilai untuk mama dan babah


Biarlah jika orang membandingkan kamu itu dan ini
Kamu tetap ciptaan Allah yang terindah di pandangan mama
Tiada sesiapa mendapat tempat di hati ini selain kamu


Mama sentiasa berdoa
Kamu akan menjadi anak yang soleh
Taat perintah Allah
Hormat mama & babah
Tahu jaga harga diri
Berjaya di dunia dan di akhirat
Dan semua yang baik mama doakan hanya untuk kamu


Mama akan sentiasa ada di sisi kamu
Di masa susah dan senang
Terang dan gelap
Semua keadaan, InsyaAllah


Inilah coretan mama yang boleh Aisy baca di masa hadapan
L♥VE YOU MORE THAN WORDS





~mOmma~

Monday, December 19, 2011

Happy 1/3 Years, Sayang ♥

|

4 Disember ari tu, genap Aisy 4 bulan... Before tu 1hb sepatutnya dah kena bawak Aisy g klinik untuk check up, boleh tak mamanya terlupa -_-"


So, mamanya yang dah terlupa ni pun anjakkan je tarikh check up tu ke 5hb sebab klinik bukak ari isnin n khamis je untuk baby. Beria-ia ni dalam hati, berdoa janganlah Aisy nanges nanti masa kena cucuk, n janganlah demam lak lepas tu. Sekali rupanya untuk check up 4 bulan takde cucuk lahhh~~ HAHA


Untuk celebrate Aisy yang dah masuk 1/3 tahun, babah ajak kuar jalan-jalan g JJ Bandaraya Melaka ari sabtu minggu lepas. Saje-saje bawak Aisy tengok dunia luar n sesambil tu cari baju-seluar Aisy sebab banyak baju yang kat umah dah tak muat dan dah sendat mendat.


Soo good boy anak mama, behave jek dia sepanjang kat sana. N time mama n babah nak makan, dia pun tidur. Sayanggggg anak mama!




makan kat KR, Aisy tido dalam stroller


Babah abis makannnn je, Aisy pun bangun
Macam tau-tau aje~


Behave je dia pandang orang sekeliling :)


Dengan mama masa nak beli buah tangan untuk atok


Amboihhhhh... mem'BESAR' bagai johan nyerrr (mama)
T___T


Dengan babah pulak sementara mama beli roti :D


Sempena 1/3 tahun umur Aisy tu, babah belikan satu set baju+suar+stokin+kasut dari Trudy & Teddy. Babah kuar duit, mama yang tolong pilihkan hehehe. Nak tengok? JOM
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

baju


seluar


stokin+kasut



Aisy yang dapat present, mama lak yang suka. Tak sabar nak pakaikan kat Aisy :D






mrs e
Tuesday, December 13, 2011

Mothers Of Two (Or Three?)

|
Mulai hari ini aku menjadi seorang ibu beranak dua.


Ye, ibu beranak dua.


Dan 'gelaran' ini akan aku pegang sehingga hari khamis. Hehe :D


Sebenarnya mak aku takde kat umah. G rombongan ke Langkawi. So dari hari ini sampai hari khamis aku fully jaga Irdina n Aisy sorang-sorang. Belajar-belajar beranak dua katanya. Eh.


Ataupun sebenarnya ibu beranak tiga, sebab anak sedara aku ade sorang duduk sini juga sementara mak dia pun g rombongan Langkawi tu. Tapi dah besar la, dah form 4 pun. Dah boleh uruskan makan pakai mandi berak kencing sendiri. Tu pun boleh dikira ke? Kalau dikira, maka jadi ibu beranak 3 lah jadinya.


Hoho




mrs e
Wednesday, December 7, 2011

Keguguran T___T Tsk

|
Serius korang, aku keguguran.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Keguguran RAMBUT yang agak hebat sekarang ni. Tsk tsk tsk.


Aisy da masuk 4 bulan sekarang, memang makin menjadi-jadi rambut luruh. Heiii bukan daun je boleh luruh tau, rambut pun :p. Orang kata, kalau anak dah masuk 3 bulan, memang normal la keguguran rambut tu lepas bersalin.


Lantas aku pun dah terlampau tak tahan tengok rambut yang terikut melekat kat sikat tiap kali sikat rambut, pegi potong rambut kasi pendekkan sikit. Rasa ringan jugak la kepala. Berangin aje pun ye jugak. Hehe


Tapi keguguran rambut tu, tetap tak boleh nak ditolong. Walau rambut dah pendek, tetap lah jugak ianya gugur. Hari-hari penuh kat lantai bilik (jugak) setiap kali aku sikat rambut. Dah macam orang sakit kanser dalam drama tibi lak. Sebab tiap kali orang sakit kanser dalam drama kan ke dia tunjukkan rambut banyak gugur bila tiap kali bersikat. Hoho


Sampai bila ek keguguran rambut ni nanti jadi normal balik? Maksud aku, keguguran rambut ni taklah banyak-banyak macam ni. Gugur rambut biasa-biasa yang macam dulu-dulu aje. Sape tau?





mrs e
Thursday, December 1, 2011

Cerita Ceriti :)

|
Sekarang Aisy da masuk 3bulan++, dah nak 4 bulan pun 4 Disember ni. Rasa macam sekejap pulak masa berlalu. Dah besar dah anak mama. Berat pun tak tahu dah bertambah berapa kg. 'Rasa' laaa kalau dukung dia lama-lama. Lenguh! Hehe



Pampers pun dah lama tukar saiz M. Awat cepat sangat membesar ni sayang? Mama tak puas lagi nak gomol-gomol Aisy bau newborn ari tu. Bila dengar sepupu baru bersalin anak ke-3, boleh tak rasa nak baby baru lagi? Hahaha #pitamsss



Akal dia pun da makin bertambah. Dah pandai merajuk sesungguh kalau lambat bagi susu. Pun merajuk sungguh-sungguh kalau da terlewat nak tidokan dia. Puasss laaa mama dia berenjutkan badan sambil dukung dia sampai dia tido. Bukan setakat berenjut sahaja, siap nak pakej zikir kan sekali. Sampai Irdina pun dah hafal dah kalau mama nya nak tido kan Aisy, dia pun ikut zikir sama.



Yang paling tak tahan, mama duk dukung Aisy, dia amik dua-dua Eeyore dia n dukung zikir sama-sama. So sweeeeettt lah budak ini! :))



Jom tengok Irdina zikir yang sempat dirakam



Time ni Aisy da tido.. Mummy dia saje nak berzikir dengan dia. Dia menjerit tu sebab tak kasi aku berzikir sama. LOL



Oh yaaa, aku memang tak biasakan Aisy tido berbuai, sebab malas nak angkut buai ke mana-mana :D






mrs e
Tuesday, November 15, 2011

Tak Reti Pakai

|
Berangan-angan nak cuba pakai tudung dari Tierack.


Beberapa hari dah search web sana sini, cari blogshop yang jual. Compare sana, compare sini, cari corak/warna yang mana berkenan di hati dan dengan harga yang berpatutan. Bila dah jumpa, jadi rambang mata. Kalau boleh, semua pun nak beli. Gewamm gewammm..


Tapi tak mau gelojoh. Mana tau dah beli nanti, sekali tak reti nak pakai. So, try beli satu dulu. N beli pun pilih yang playsafe. Warna coklat gelap dengan corak bunga-bunga yang boleh masuk banyak baju. Hehe.


Bila dah dapat, terus cuba. Woww, material dia lembut betul. Ni kalau cucuk kerongsang mesti berbekas lubang-lubang tuh. Sayangnya nak pakai.. Tapi tak sabar nak tengok turn out nya bila dah pakai ok ke tak, cuba la jugak. 


Belit sana, belit sini, ok la jugak walau nampak tak kemas. Nampak sangat tak reti pakai. Ke atau nampak tak kemas tu sebab tak digosok dulu? (nak jugak salahkan tudung ek, tak tau pakai mengaku jelah. Hoho)


Takpe. Nanti-nanti cuba pakai lagi. Practice make perfect.


Eceh



P/s : Nanti nak beli corak geometri lak. Nak tambah kaler² yang lain. :D






mrs e
Friday, November 11, 2011

Random on 11-11-11

|
  • Berat Aisy da 6.5kg masa timbang 3 bulan ari tu


  • Malam tadi masa tengah basuh muka sebelum tido, boleh plak takde karen! Tensen je. Dah le masa tu aku sesorang kat dapur. Mau aku tak menjerit mintak rescue mr e tetengah malam gitu. Dah le malam jumaat lak tu, lagi le seriauuuuu... Aisy tido dalam kepanasan, sib baiklah ade kipas klip tu yang serba sikit dapat lah membantu kurangkan rimas.


  • Aku still bercuti jaga Aisy sampai bulan depan. Pastu cadangnya nak continue lagi sebulan sampai Jan 2012, tapi mr e suruh aku berhenti aje. Hmmm...


  • Banyak list dalam wishlist aku, tah bila la dapat dilaksanakan/dicapai. Antaranya nak kuruskan badan balik macam time anak dara semula.. (agak² boleh ke?) ekekekeke


  • Banyak dapat daging korban dalam fridge, so cadangnya menu ari ini adalah sup daging.. wallaaa


  • Bahagia sungguh dapat jaga Aisy sendiri sehari-hari. Makin hari makin tak sanggup nak tinggal dia kalau aku g keje. Kecuali pada orang yang aku betul-betul percaya. Huhu


  • Percaya tak, rutin aku sebagai housewife sehari-hari meminimakan aku keluar dari umah? Kalau takde hal yang penting, memang aku duduk kat umah jelah~~



Stop for now. Byeeeee

P/s : cantik kan tarikh ari ni? 111111, beatiful number and beautiful day, Friday




mrs e
Thursday, November 10, 2011

Ambil Angin Petang²

|
Salam,


Amboiiiiii.. kemain malas btol nak update blog sekarang ni, berchentaaaa betol!! Padahal tetiap ari ngadap lappy, tah kenapa tah, aura nak ber-blogging takdak mari... Huhuhu


Ajer pemalashhhh sungguh la noooo


So ni cerita dah berapa lama berlaku aku pun tak ingat dah. Yang penting sebelum deepavali la.. (berapa punya lama la kannnn hehehe)


Sesaje je masa tu bawak bebudak berdua ni amik angin petang kat laman umah. Biar diorang hirup udara segar kat luar. Asyik terperuk je dalam umah. Bila sesekali dapat keluar, kemain happy muka memasing, lelebih lagi si Irdina la..


Jom tengok gambar!


 muka Aisy confuse, "mama nak bawak g mana la ni"



 "saya nantokkk la mama, sayeee nak tidoooo"



 terpegun tengok orang lalu lalang



Aisyyyy.. Aisyyyyyy.. Aisyyyyyyyyy~kakak Dina panggil



 Kakak Dina nak kiss Aisy tapi tak sampai



 Nak kiss tak dapat, pegang kaki jelah~~



 tengok orang lalu lalng lagi.. semua pun Irdina nak lambai "bye-bye"



 Alololololo cayang mama ni, mashammmm jek muka tuh



 Happy nyer Irdina... :)



Aisy, jom kita balik.. da nak senja ni..
Lenkali kita ajak mama keluar lagi, okeh?





mrs e
Monday, October 24, 2011

Feel Good Time

|
Wiken adalah masa untuk famili tercinta.. Yiehaaa

Semalam, kitorang abiskan masa bersama hujung minggu ke Tanjung Emas, Muar. Syoknyaaa duduk² ambil udara laut kat situ. Kitorang pegi dengan famili Abang Zaki, emak n adik. Rasa seronok sangat sebab dapat luangkan masa sama-sama. Precious moments..


Ok, let the piccas speak!


 baru sampai Tanjung Emas time ni..
adik n mak naik Abang Zaki, kitorang naik keta sendiri



 Aisy tido penuh syahdu dalam stroller kena bayu laut



Mak n baby..
Kak Cha sempat tapau snek dari 7E n apam balik... nyummm nyummmm



 Me n my loff mummy♥



 Mulut aku tengah penuh kunyah apam balik time ni la adik aku nak snap gamba
Dengki la tu! :p



 Tido-tido ayam.. heeee :)



Irdina yang meragam takmo turun.. Pijak aspal tu pun tak mau
Haih -_-"



 Abang Zaki tengah relaks baca paper



 Kak Cha n baby yang manjeeeeee.. ngeee~



Keluarga kecil kami
Luv u both♥



 Me n my sweetheart♥



Anak Papa ;)
Gaya posing pun nak sama aje.. hehe



 Masing-masing ade beg tangan :P



 2 Hero darlinglalings kesayangan



Model GAP
Hiks


 Teman setia Cik E nya dak Apiz neh



 Menangis beria² tak mau turun, nak berdukung aje
Tu yang dah ber muscle-muscle dah tangan mummy LOL



 Lunch @ Pizza Hut



: us :

Dah puas santai-santai tepi laut, kitrang pun gerak ke PH. Perut sebenarnya tak la lapo sebab dah makan apam balik. 

Aku siap cakap dalam hati, kang kat pizza tak mo makan lah. Nak minum aje.
Tapi dah nampak pizza depan mata, haiyoooh tak tertahan weyh. Lalu aku pun makan juga. Bukan sekeping, tapi dua!
Bukan makan pizza jek pastu, siap mintak Kak Cha punya lasagna n makan chicken wing lagik.
Camno nak selim camnih?
T____T






mrs e
Sunday, October 23, 2011

Tidur Lena Penuh Senyuman :)

|

Bahagia rasanya bila sebelum tidur dapat melihat situasi ini depan mata
:))


Aku harap kebahagiaan ini akan berkekalan hingga akhir nyawa.
Terima kasih Ya Allah!
Aku bersyukur







mrs e
Friday, October 21, 2011

Itu Ini

|
Ada lebih kurang 2 minggu je lagi cuti UPL aku.. uhuk uhuk. Rasa memang dah tekad semangat dah nak jadi surirumah sepenuh masa untuk sementara waktu. Jaga anak, layan kerenah anak. Disamping tu, dapat aku temankan mak aku. Tak laaaa dia sorang-sorang kat umah.


Tapi bila teringatkan DUIT, rasa nak keje
Bila teringatkan keje, sayang pulak nak tinggal AISY.


Haiiiii
fenin, feninnnnn -_-"


Bukanlah berkira pun nak duk umah, lagipun tu pun keputusan aku sendiri setelah diperkenan oleh Big Boss En Handri. Tapi yer laaa.. dah biasa pegang duit sendiri, tetiap bulan ade wit masuk dalam akaun, bila nak menghadapi akan datang takde nak pegang wit sendiri tu yang macam pikir berpuloh-ploh kali dah. Heee~


Pandang muka anak, alahaiiii
Rasa kesian benau nak tinggalkan kat orang jaga. Korang pun sume tau kan, bertahun-tahun kahwin baru ni la dapat sorang. Tu yang rasa tak sanggup nak tinggal tu


Bila fikir kat 1 side, aku rasa keputusan aku ni betul. Maybe cukup stakat ni dulu kut aku keje kat situ. Dah 7++ tahun keje sana, da sampai masa untuk aku settle down. Nanti Aisy da besar sket (tu pun kalau dia belum ade adik, eh..), da bijak dan pandai itu ini, baru aku apply keje lain. At least yang dekat ngan umah lagi bagus. 10 minit da zassss ade kat umah. Oh indahnya kalau impian tu jadi kenyataan (dapat keje dekat² tu laaa)


But bila tengok at the other side, kesian pulak kat mr e keje sorang. Da biasa g keje sama-sama, tempat keje pun sama, department pun sama!, tu yang rasa pun alahaiiiiii.. Selalu tu lunch hour mesti kuar n makan sama-sama, berdeting-detingan berdua.. Ohhh, i miss that moment.


Sampai sekarang aku 50-50.


Kalau korang kat tempat aku, ape pilihan yang korang buat? Bagi la pendapat.. 
Plisssssss =P *kelip-kelip mata*









mrs e
Wednesday, October 19, 2011

Bermulanya Di Sini

|
Coretan kenangan permulaan aku mengandung
Aku abadikan di sini sebagai momen terindah untuk aku imbas di masa hadapan
-------------------

Cycle period aku sepatutnya berakhir 30/11 atau 1/12, kalau mengikut perkiraan bulan-bulan sebelumnya
Sungguh aku berderbar-debar nak melalui detik itu
Setiap hari yang ditempuh dirasakan amat panjang sekali untuk melepasinya..

Walaupun pada tarikh yang dinyatakan, period ku tidak datang
Aku tetap berdebar-debar
kerana segalanya mungkin
kadang-kadang pusingan haid ku ade jugak yang terlambat sehingga 35 hari
untuk itu, aku memutuskan sekiranya lepas pusingan haid 35 hari tetap tiada haid, barulah aku buat UPT sebab aku tidak mahu terlalu mengharap sangat walaupun perasaan aku untuk mengandung itu tetap memuncak

Dalam pada itu, dah lama jugak la B aku sengal-sengal (nak kata sakit, tak berapa sakit lah pada aku)

Kadang-kadang ade juga sakit pinggang, dan sakit kepala.. tapi tak lama, datang sekejap-sekejapan sahaja
Juga muka aku agak 'teruk' dengan jerawat, tak kira jerawat kecil ataupun yang besar
Mengikut kata adikku, dulu sewaktu dia awal-awal peknen muka dia pun macam tu
Tapi entahlah
aku tak mahu menaruh harapan yang tinggi sangat
takut kecewa nanti

Dan semalam, aku amat takut dan risau teramat!
Setelah hampir sehari suntuk aku berjalan, menonton wayang dan membeli barang-barang keperluan
Apabila sampai ke rumah aku dikejutkan dengan sedikit stain di underwear ku
memang rasa lemah longlai sangat yang teramat
Aku takut stain yang keluar tu akan diikuti dengan darah period seperti biasa
Aku cepat-cepat mandi dan bersihkan diri
Dalam hati tak putus-putus berdoa supaya ianya hanya stain sahaja

Dalam solat, ku berdoa kepada Allah, semoga ade rezeki ku kali ini
dan sempat juga ku search di website tentang stain ketika mengandung
Aku berharap ketika itu, apa yang aku alami adalah seperti yang aku baca di web

Tak lena tidurku malam tadi akibat hati yang merisau
Ku tekadkan dalam hati, jika sehingga pagi, tiada stain yg keluar, akan ku buat UPT

Dan bila bangun pagi melihat tiada stain, cepat-cepat aku ambil UPT dan menuju ke bilik air
Dalam hati berdoa, semoga 'double line'

Sesungguhnya Allah memakbulkan doaku
"double line" yang ditunjukkan di UPT itu

Tak putus-putus hatiku mengucapkan rasa syukur
dan semasa solat subuh, ku bersujud syukur kepada Allah
yang memberi rezekiNya ini kepada aku dan suami

Suami pun tersenyum gembira bila aku tunjukkan UPT itu
dan tak lupa ku berpesan kepada suami supaya memanjatkan kesyukuran kepada Allah


Terima kasih Allah di atas pemberian rezeki Mu yang terlalu bernilai ini
Ku bahagia :)





Mama Aisy
Tuesday, October 18, 2011

Aisy 2months++

|
  1. Dah semakin bambam. Gewammm mama tengok pipi dia.. Geget boleh? Hehe. Last timbang masa 2 bulan dah 5.52kg

  2. Pandai kenal suara mama dah sekarang. Kalau nangis rengek-rengek nak susu, dengar suara mama dia, samada terus senyap sebab mama ade berdekatan atau makin kuat nangis sebab mama lambat nak entertain dia. Chumell je perangai :)

  3. Dah pandai nak berborak. Sampai senget-senget mulut dan termuncung-muncung bibir tu kalau berborak. Banyak beno benda yang dicakapkan. Hihi

  4. Pandai pandang-pandang kat mama kalau mama bergerak-gerak. Bola mata dia ikut je mana mama pegi.

  5. Ini budak dah pandai masuk tangan dalam mulut dan hisap jari dia!

  6. Faham kalau atuk cakap dengan dia. Dia dengar n diammm aje atuk ajar dia mengaji n mengira

  7. Suka kalau kita zikir-zikir time dodoi² masa nak tido.

  8. Pandai gelak-gelak dah, senyum apetah lagi. Kadang-kadang dia gelak mengelekek sorang².. Sweett~~

  9. Paling mengejutkan mama, dia pandai pegang kipas *kipas my dear* yang dikepit kat stroller tu masa mama masukkan dia dalam stroller. Maybe sebab dia hairan tengok ade lampu-lampu dekat kipas tu. Sib baik lah bilah-bilah kipas tu dari material lembut je.. haii Aisy, Aisy..



Itu jelah yang boleh diingat wat masa ni. Nanti kalau ade pertambahan, akan di update lagi..





mrs e
Monday, October 17, 2011

Waz Here

|

tido nyenyak kena tiupan angin tepi tasik putrajaya :)






mrs e
Thursday, October 6, 2011

Fulltime Housewife?

|
Dulu...


Bila ramai kawan-kawan yang cakap, sayang nak tinggalkan anak bila nak pegi keje, aku cuma boleh dengar saja. Tak tahu macamana perasaan itu. Tak tau betapa rindunya kat tempat keje asyik teringat anak.

Tak tau.
Takde perasaan.


Sekarang..


Baru aku tau. Bila diri sendiri mengalami. Betapa kuatnya perasaan itu. Betapa tak sabarnya nak pusingkan jarum jam supaya cepat waktu bekerja habis. Supaya cepat-cepat aku boleh balik rumah dan menatap muka dan sinar mata si kecil. Mengulit dan memandikan dia. Mengagah dan mendodoikan dia.


Aku sebenarnya agak cerewet orangnya. Ape saje yang milik aku, kalau boleh aku nak ianya dijaga dengan betul dan teliti. Apetah lagi bab anak. Kalau boleh memang aku sendiri yang nak menjaga dia, dari kecil sampailah besar. Melihat perkembangan diri dia dan tumbesarannya hari demi hari. Supaya aku tak terlepas pun sesuatu yang bermakna tentang diri dia.


Tapi itulah. Dalam dilema.


Berhenti kerja bemaksud pengorbanan yang besar aku ambil untuk masa depan kami sekeluarga. Berhenti kerja bermaksud lebih tanggungjawab yang digalas suami memandangkan pendapatan isi rumah bergantung sepenuhnya kepada dia. Berhenti kerja bermaksud aku harus redha dengan apa sahaja yang ada; tak boleh nak demand itu ini. Berhenti kerja bermaksud aku harus mengawal nafsu kerana dah tak pegang duit sendiri.


Itu semua boleh aku terima; kecuali bertambah lah sedikit beban untuk suami mencari rezeki untuk kami sekeluarga sebab sebelum ni walau tak banyak mana adalah juga sikit lebih kurang bantuan daripada aku.


Ini pula komen rakan-rakan daripada Fb semalam..




Apepun keputusan, ade pro dan kontranya. Semuanya ade baik buruknya. Bila dah fikir masak-masak, ambil keputusan dengan bijak.




Tapi bila tengok anak lena macam ni kita sendiri yang mendodoikannya, memang rasa nak benti keje je. Puas hati dapat asuh n jaga anak sendiri. Bak kata pepatah, anak ibarat kain putih, kitalah yang akan mencoraknya...





mrs e
Tuesday, September 20, 2011

Pagi Ini

|
saya baru lepas mandi
mama mandikan saya, sejuk tauuuu trrrr
sementara mama nak siapkan saya, saya sempat main-main dengan eeyore


ini barang-barang keperluan saya
ada wet tissue, lotion, minyak J&J, bedak, cotton buds, minyak yu yee dan juga vicks
mama letak barang-barang ni dalam kotak hantaran kahwin mama & babah dulu supaya lebih teratur


yeayyyyy
saya dah siap berpakaian
dah get ready for my milk!!!







mrs e