kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Tuesday, November 15, 2011

Tak Reti Pakai

|
Berangan-angan nak cuba pakai tudung dari Tierack.


Beberapa hari dah search web sana sini, cari blogshop yang jual. Compare sana, compare sini, cari corak/warna yang mana berkenan di hati dan dengan harga yang berpatutan. Bila dah jumpa, jadi rambang mata. Kalau boleh, semua pun nak beli. Gewamm gewammm..


Tapi tak mau gelojoh. Mana tau dah beli nanti, sekali tak reti nak pakai. So, try beli satu dulu. N beli pun pilih yang playsafe. Warna coklat gelap dengan corak bunga-bunga yang boleh masuk banyak baju. Hehe.


Bila dah dapat, terus cuba. Woww, material dia lembut betul. Ni kalau cucuk kerongsang mesti berbekas lubang-lubang tuh. Sayangnya nak pakai.. Tapi tak sabar nak tengok turn out nya bila dah pakai ok ke tak, cuba la jugak. 


Belit sana, belit sini, ok la jugak walau nampak tak kemas. Nampak sangat tak reti pakai. Ke atau nampak tak kemas tu sebab tak digosok dulu? (nak jugak salahkan tudung ek, tak tau pakai mengaku jelah. Hoho)


Takpe. Nanti-nanti cuba pakai lagi. Practice make perfect.


Eceh



P/s : Nanti nak beli corak geometri lak. Nak tambah kaler² yang lain. :D






mrs e
Friday, November 11, 2011

Random on 11-11-11

|
  • Berat Aisy da 6.5kg masa timbang 3 bulan ari tu


  • Malam tadi masa tengah basuh muka sebelum tido, boleh plak takde karen! Tensen je. Dah le masa tu aku sesorang kat dapur. Mau aku tak menjerit mintak rescue mr e tetengah malam gitu. Dah le malam jumaat lak tu, lagi le seriauuuuu... Aisy tido dalam kepanasan, sib baiklah ade kipas klip tu yang serba sikit dapat lah membantu kurangkan rimas.


  • Aku still bercuti jaga Aisy sampai bulan depan. Pastu cadangnya nak continue lagi sebulan sampai Jan 2012, tapi mr e suruh aku berhenti aje. Hmmm...


  • Banyak list dalam wishlist aku, tah bila la dapat dilaksanakan/dicapai. Antaranya nak kuruskan badan balik macam time anak dara semula.. (agak² boleh ke?) ekekekeke


  • Banyak dapat daging korban dalam fridge, so cadangnya menu ari ini adalah sup daging.. wallaaa


  • Bahagia sungguh dapat jaga Aisy sendiri sehari-hari. Makin hari makin tak sanggup nak tinggal dia kalau aku g keje. Kecuali pada orang yang aku betul-betul percaya. Huhu


  • Percaya tak, rutin aku sebagai housewife sehari-hari meminimakan aku keluar dari umah? Kalau takde hal yang penting, memang aku duduk kat umah jelah~~



Stop for now. Byeeeee

P/s : cantik kan tarikh ari ni? 111111, beatiful number and beautiful day, Friday




mrs e
Thursday, November 10, 2011

Ambil Angin Petang²

|
Salam,


Amboiiiiii.. kemain malas btol nak update blog sekarang ni, berchentaaaa betol!! Padahal tetiap ari ngadap lappy, tah kenapa tah, aura nak ber-blogging takdak mari... Huhuhu


Ajer pemalashhhh sungguh la noooo


So ni cerita dah berapa lama berlaku aku pun tak ingat dah. Yang penting sebelum deepavali la.. (berapa punya lama la kannnn hehehe)


Sesaje je masa tu bawak bebudak berdua ni amik angin petang kat laman umah. Biar diorang hirup udara segar kat luar. Asyik terperuk je dalam umah. Bila sesekali dapat keluar, kemain happy muka memasing, lelebih lagi si Irdina la..


Jom tengok gambar!


 muka Aisy confuse, "mama nak bawak g mana la ni"



 "saya nantokkk la mama, sayeee nak tidoooo"



 terpegun tengok orang lalu lalang



Aisyyyy.. Aisyyyyyy.. Aisyyyyyyyyy~kakak Dina panggil



 Kakak Dina nak kiss Aisy tapi tak sampai



 Nak kiss tak dapat, pegang kaki jelah~~



 tengok orang lalu lalng lagi.. semua pun Irdina nak lambai "bye-bye"



 Alololololo cayang mama ni, mashammmm jek muka tuh



 Happy nyer Irdina... :)



Aisy, jom kita balik.. da nak senja ni..
Lenkali kita ajak mama keluar lagi, okeh?





mrs e