kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Friday, January 27, 2012

Dalam Suka Ada Duka

|
Salam Jumaat...


Lama gak aku tak buat entri baru kan? Bukan taknak menaip, tapi ntahlah.. M tu lebih banyak kut


Bukan takde benda nak cerita, banyak jugak kut. Tapi kekuatan nak menaip tu selalu hilang. And selalunya idea nak mengarang entri tu datang tak kena masa. Kadang² dia datang masa aku tengah drive, tengah mandi, tengah tidokan Aisy. So, how?


Maka idea itu hilang begitu saja. Purfttt..
Yang macam awan kat katun-katun tu tiba-tiba meletop. Hiks


Anyway, banyak gak peristiwa yang berlaku hari tu. Antaranya anak sedara aku si Zakiah bertunang. Fuhhh, penat pun tak habis lagi. But it was fun n happy time! :))
Cerita full pasal tunang tu later baru aku cerita ya..


Oh ya.. dalam pada sukasuka gembira tu, ade pulak terima sesuatu yang tak menggembirakan. So peringatan tuk diri sendiri, kalau tengah suka, takleh sukasuka sangat. Bila ade perkhabaran duka, terus rasa down sangat pulak.. Haih


Pepun, itulah lumrah hidup. Ada masa suka, ada masa duka. Bersabarlah dan hadapi hidup ini dengan tenang. Cuba selesaikan sesuatu dengan sebaik mungkin. Ibarat menarik rambut dalam tepung... :D


Eh, ter-emo pulekkksss :P



Oklah. Got to go. Lenkali cerita pasal perkembangan Aisy lak. Gamba Zakiah tunang pun tak abes edit lagi ni..


Daaaa






mrs e

0 comments: