kadang-kadang Allah hilangkan sekejap matahari.. kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat..
puas kita menangis mencari matahari rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita....
pelangi yang indah..
Wednesday, February 8, 2012

Diapers

|
Aisy baru-baru lahir dulu, pakai brand drypers. Masa beli tu (ofkos masa before Aisy lahir dah ready dah) tak tau nak beli brand ape. Pegi kedai barang baby, tercangak-cangak depan semua brand diapers tak tau nak beli yang mana satu. 1st time nak beli, ditambah dengan takde pengalaman, n takde pulak le aku menyempat-nyempat nak search kat tenet baca review orang sume, so beli main agak-agak aje. Agak-agak ok, ambil dan bayar. Nak pulak assisstant kedai tu kata drypers ok, siap ade ruang udara untuk pusat baby newborn. So, ambil ajeeee..





Dekat 2 bulan jugaklah kut Aisy pakai drypers. Tapi selalu aje lah terkena bocor kalau bangun tido. Memula ingatkan sebab dah kena tukar saiz, tapi dah tukar pun asyik la jugak kebocoran. Jenuh jugak aku basuh cadar pagi-pagi -_-" Huhu


Until one day, aku try pakaikan Aisy sample gift petpet yang dapat masa kuar hospital ari tu. E eh. Elok pulak takde bocor-bocor. Pastu nampak menyerap n tak basah. N bila dah penuh, takdelah dia setongkol kat bawah tu tak macam pakai drypers :P





Maka otomatik lepas tu, terus tukar kepada petpet. So far ok je, Aisy takde masalah ke ape even adik aku kata petpet ni nipis sket dari mamypoko. Memang tak dinafikan, mamypoko the best sebab aku pun ade pakaikan Aisy mamypoko masa adik aku bagi lebihan saiz M dari Irdina. Mamypoko material dia lagi lembut, grip nya pun nampak lebih kemas n tebal sket.




Tapi tepuk poket sendirilah kan. Kalau mampu, boleh aje pakai mamypoko. Kalau biasa-biasa cam aku ni, petpet pun dah ok. N akan setia dengan petpet. Eheh. Cuma maybe akan ade gak beli mamypoko untuk stok pakaikan Aisy bila nak g berjalan atau travel jauh. Biar dia rasa kering n selesa sket :))


Terasa gak nak cuba cloth diapers. Tapi belum datang seru (rajin). So, hold dulu. Huahuahua :D




Camana lak dengan anak korang? Pakai diapers ape?







mrs e

2 comments:

mamaairis said...

hui....nak aku pakai huggies time lahir dulu...tapi pas pantang, aku tuko drypers..then sampai sekarang pakai drypers.....alhamdulillah ok jek....

isya said...

iffah dulu pun sama, ms newborn pakai drypers tp pelekat dia susah giler nk buka (mgkn lama sgt simpan ;p)then tukar pet pet sampai la sekarang ni,tp kadang2 mmg ada beli mamypoko tuk mlm & travel sbb mammypoko tahan lama sikit hehe